gouache

Masterclass Schilderen

Instructeur: Royce Deans

Datum: 17 November 2018

Tijd: 10:00 tot 17:00

Plaats: Palet, Zwolle

Kosten: €50

Eten en drinken: Koffie, thee, snacks en lunch worden verzorgd

Materialen: Alle materialen, verf, kwasten, papier, en overige materialen worden verzorgd.

Zelf meebrengen: Schetsboek and potlood.

Omschrijving: In deze masterclass laat Royce de deelnemers kennismaken met het medium Gouache. Gevorderde deelnemers kunnen zich onder leiding van Royce verder verdiepen in het medium.

Allereerst focussen we ons op de verschillende methodes van werken met dit unieke medium.Gouacheis op waterbasis maar droogt sneller dan andere verfsoorten zoals aquarel, acryl-, of olieverf. Je kunt het in dikke lagen aanbrengen of dun uitsmeren. Lichte kleuren kunnen over donkere kleuren worden aangebracht. Dankzij deze eigenschappen is Gouache een flexibel medium waarmee de kunstenaar heel gevarieerd kan werken.

met Gouache Verf

Still Life

Het Engels Werk

's Ochtends beginnen we met een introductie van de gereedschappen die we gaan gebruiken, en van de verschillende manieren om de verf aan te brengen. Later op de ochtend gaan we een stilleven maken. Daarbij zal de nadruk komen te liggen op het observeren en op de speciale relatie tussen de objecten in het stilleven. Om vertrouwd te raken met de Gouache maken we meerdere kleine studies, en leren we hoe we de kleuren kunnen mengen op het palet voordat we die aanbrengen op het schilderij.

Lunch is geheel verzorgd. Na de lunch gaan we werken met een model als een extra toevoeging aan het grotere stilleven waarmee we gaan werken. Daarbij gaan we uit van hetgeen we die ochtend hebben geleerd. Het spreekt voor zich dat we ook aandacht besteden aan compositie, tekenen, en kleurgebruik.

Tijdens de workshop geven we demonstraties aan de groep als geheel, en op individuele basis waar nodig.

Tel Aviv

Over de Instructeur: Royce Deans is een kunstenaar uit Traverse City, Michigan, USA. Hij heeft gestudeerd aan de American Academy of Art in Chicago. Zijn werk bestaat voor een groot deel uit landschappen die hij graag in de buitenlucht schildert en modellen in zijn studio. Hij werkt samen met Tali Farchi in de ArtisTTable. De ArtisTTable is een online galerie en organiseert kunst-retraites in Europa, Israël, en de VS.

Hij geeft modeltekenlessen en schilderklassen aan het Northwestern Michigan College en Crooked Tree Art Center in Traverse City.

Hij exposeert in gallerieën in Michigan, Ohio, Chicago and Tel Aviv.

Figure

Dalfsen