THEMA
Het Figuur  is een tentoonstelling waarin werk central staat dat de menselijke vorm tot onderwerp heeft.  Het unieke aan deze tentoonstelling is dat we een verdeling maken in vier categoriën:

·      Vrouwen die vrouwen schilderen

·      Mannen die mannen schilderen

·      Mannen die vrouwen schilderen

·      Vrouwen die mannen schilderen.

Elke categorie heft één hoofdprijs van $ 50,-

Het Figuur is een expositie voor alle media. Kunstenaars krijgen de vrijheid o mom zich uit te drukken in het medium van hun keus.

 

• Het Figuur

• Gejureerd online tentoonstelling

• Geldprijzen

• Publieksprijs

• An all media show 

• Voor  $25 inschrijfgeld kun je tot tot 5  afbeeldingen insturen (is ongeveer € 20 voor 5 afbeeldingen )

• Uiterste datum voor insturen : 08 Maart 2015 

• Opening tentoonstelling: 19 Maart 2015


BELANGRIJKE DATA

Uiterste datum voor inzending: 08 Maart 2015

Bekendmaking van de jury resultaten 16 Maart 2015

Tentoonstellingsdata : 19 Maart t/m 05-Juni 2015

 


BESCHRIJVING VAN HET PROJECT

Alle kunstenaars en fotografen worden uitgenodigd om werk in te sturen voor een ArtisTTable online tentoonstelling getiteld  Het Figuur, op www.ArtistTTableOnline.com . Geaccepteerde  kunstenaars worden tentoongesteld gedurende een maand  met beschrijvingen van het kunstwerk en contactinformatie over de artiest . Na sluiting van  de tentoonstelling zal het werk  toegankelijk blijven in de sectie ' Shelved ' van de site.  Geaccepteerde kunstenaars komen in aanmerking voor het winnen van één van de vier geldprijzen.


ONDERWERP / beoordelingscriteria

Het Figuur is een alle media tentoonstelling met als onderwerp de menselijke figuur.

Beoordelingcriteria zijn:

• Originaliteit .

• De algehele artistieke kwaliteit van het werk , met inbegrip van compositorische kwaliteit.

 


MEDIA
Voor de tentoonstelling komen alleen originele werken in aanmerking. De kunstwerken kunnen twee-, of driedimensionaal zijn, en moeten gemaakt zijn gedurende twee jaar voorafgaand aan de datum van inzending. In aanmerking komende media omvatten : olie , aquarel , acryl , gouache , gemengde media , alkydharsen , collage , pastel , potlood, pen en inkt , tempera, scratchboard en originele afdrukken ( bijv. lithografie, etsen , gravures , zeefdruk ) , fotografie , mozaïek , sculptuur van steen, beton , gegoten metalen, gips , gevonden voorwerpen , vezels , keramiek , klei, was , enz. . Niet in aanmerking komende media omvatten : Reproductie prenten, sieraden , kunstwerken in frames.  Afgeleide werken en werken gemaakt onder toezicht van een instructeur komen niet in aanmerking .Werk dat eerder is toegelaten tot een ArtisTTable tentoonstelling komt ook niet in aanmerking. Als je je afvraagt of jouw werk in aanmerking komt , stuur dan een email info@artisttableonline.com en wij zullen het je graag laten weten .

RICHTLIJNEN
Kunstenaars van 16 jaar of ouder worden uitgenodigd om werk in te sturen tot 5 stuks per inzending. De werken mogen niet ouder zijn dan twee jaar op de datum van inzending.

INSCHRIJFGELDEN
Voor  $ 25,- inschrijfgeld kun je tot tot maximaal 5  afbeeldingen insturen voor
 de 
Het Figuur tentoonstelling ( dat is ongeveer € 20 voor 5 afbeeldingen ).
Als je vragen hebt over de kosten , stuur dan een email naar : info@artisttableonline.com
( NB - Inschrijfgeld wordt niet terugbetaald.)

RICHTLIJNEN VOOR HET INZENDEN VAN WERK.
De inzendingen worden gejureerd van digitale bestanden . De beelden kunnen worden gemaild naar info@artisttableonline.com .
Afbeeldingen moeten 72 dpi JPG-formaat en mogen niet langer zijn dan 800 pixels aan de langste zijde.
Beelden van hoge kwaliteit zijn essentieel voor de kwalificatie. Onscherpe , scheefstaande, of slecht belichte foto's , en verkeerd benoemde  bestanden worden niet geaccepteerd .INSTRUCTIES VOOR HET INSTUREN VAN BESTANDEN
1 ) Maak een mooie foto van jouw kunstwerk.
2)  Formatteer het, en geef het de juiste bestandsnaam zoals hierboven beschreven.
3)  Stuur het als bijlage bij een e-mail naar info@artisttableonline.com
4 ) Typ stilleven in de onderwerpregel .
5 ) Typ je eigen naam in de tekst van de e-mail.
6 )  Verstuur de e-mail.


CHECKLIST BIJ DE INZENDING
• Schrijf een korte kunstenaars verklaring over de inzending . Maximaal 300 woorden .
• Vul het inschrijfformulier in voor Het Figuur. (Links onderaan deze prospectus) .
• Maak de  betaling via Pay-Pal met de link in het Entry Form .(Let op, deze betaling kan niet terug gestort worden)
• Let erop dat de in te sturen bestanden van een juiste naam zijn voorzien.
• Verstuur de bestanden via e-mail .

JURY
Audrey Hoffer  

VERKOOP
ArtisTTable zal alle vragen over de verkoop terug naar de kunstenaar verwijzen . ArtisTTable behoudt geen belang of recht om een % van de omzet als gevolg van deelname aan deze wedstrijd en tentoonstelling. Verkoop en het verzamelen van betaling is de uitsluitende verantwoordelijkheid van de kunstenaar .

RECHTEN & REPRODUCTIIES
ArtisTTable behoudt zich het recht voor om alle aanvaarde inzendingen te reproduceren voor hetpubliceren in de tentoonstelling,  ongeacht de auteursrechten ,
 ArtisTTable behoudt zich hetrecht voor om alle aanvaarde inzendingen te gebruiken in persberichten, diashows , presentaties , artikelen  op de ArtisTTable website . Credits van kunstenaar zullen het kunstwerk altijd begeleiden .

The ArtisTTable zal niet deelnemen aan de verkoop of ruil van een van de beelden van de  ingediende  kunstwerken voor de
 wedstrijden en tentoonstellingen van ArtisTTable . De kunstenaar behoudt alle auteursrechten van een voor ArtisTTable wedstrijd ingezonden beelden . Door Indiening van een werk geeft U aan akkoord te gaan met de voorwaarden zoals deze zijn geformuleerd in deze oproep voor inzendingen .

TENTOONSTELLING INFORMATIE
Alle kunstenaars die kunstwerk inzenden worden op 31 Augustus  per e-mail op de hoogte gesteld van de uitkomst van de jury. Het werk van alle deelnemende kunstenaars zal worden getoond in de huidige tentoonstellingsruimte www.artisttableonline.com / tentoonstelling van 22 januari - 18 mart 2015. Na de einddatum van de tentoonstelling zal het werk worden verplaatst naar de archiefsectie van de site waar deze beschikbaar bijft voor het bekijken, samen met andere ArtisTTable tentoonstellingen. De tentoonstelling zal worden bekend gemaakt via vele online social media en blogs . Traditionele publicaties zoals kranten en tijdschriften zal worden verzonden persberichten waarin de tentoonstelling , en de namen van de winnaars en het jurylid verklaring .

PRIJZEN

De ArtisTTable gemeenschap, competitie, en tentoonstellingen staat volledig op zichzelf, en is gefinancierd door de initiatiefnemers. 

De hoogte van de geldprijzen voor de winnaars van de competities is gebaseerd ophet aantal inzendingen dat wordt ingediend voor de betreffende competities , met een minimum van $ 50,- .